Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΧΑΡΤΑ


The fall of Agharta 




φυγαν μερικούς μήνες μετά. Ο Τρίτροκπον είχε επιτεθεί στη Κάλλικουμ Ίθιλ, της Ποτοκερασιάς και κατέστρεψε το δέντρο, την ιερή βελανιδιά του Ιτουρ που είχε φέρει από τον πλανήτη της πύρινης βροχής Ιότ-λύτξ με κίνδυνο, πριν τον καταποντισμό. Ο ίδιος ο Φόις, μόλις που πρόλαβε να σωθεί, παίρνοντας μαζί του ένα βλασταράκι και κατέβηκε στην  Κάλλικουμ μαζί με την γυναίκα του και τους τρεις γιους του, αναζητώντας τον
πατέρα του, τον Έλεντιλ. 

Όμως ο αδελφός του, κράτησε την Οσλιαθ και ανάγκασε το Μαύρο Εχθρό να υποχωρήσει, μέσα στα βουνά της Agharta  Αλλά ο Τρίτροκρον ανασυντασσόταν ταχύτατα και η άμυνα δεν θα κρατούσε για πολύ σε μία νέα επίθεση.
   
     Ο Ιεροεξεταστης (Πιστός) και ο Ιεροθύτης, κατάλαβαν εγκαίρως ότι η δύναμη του Τρίτροκρον είχε μεγαλώσει πάρα πολύ και ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσει να λυγίζει ένα-ένα όλα τα βασίλεια, των Ανθρώπων και των ΟΛξ-Ι-οξ, και ίδρυσαν την Ομοσπονδία που ονομάστηκε Τελευταία Συμμαχία. 
     
      Στις δυνάμεις τους, ήρθαν και ενώθηκαν όλοι οι Ελ, όλες οι Ομάδες και οι Ολξ-ι-οξ  του πλανήτη της πύρινης βροχής  αδιάσπαστα, και οι Άνθρωποι από το Νενορ και οι φιλοι, και ανάμεσά τους ο Ελρέντ με τον Αντρέι. Και ο Ενωμένος στρατός τους πέρασε και στάθηκε για λίγο στο Κιλκίς  και δεν υπήρξε ωραιότερη και λαμπρότερη στρατιά σε όπλα και ομορφιά από αυτή, και μεγαλύτερή της δεν είχε στρατολογηθεί από τότε που οι δυνάμεις των Κρόνιων  εκστράτευσαν εναντίον της Κάλλικουμ.
       
       Ο Ημεροβάτης αναγνώρισε αμέσως τον Ελρέντ, παρά την γκρίζα βαριά κάπα που τον κάλυπτε ολόκληρο και που η κουκούλα της έπεφτε χαμηλά στα φωτεινά μάτια του. Τον είχε βοηθήσει στις μάχες του Αντορ, μετά από τη σφαγή του Μελεμπρίμ.Τότε  που ο πολυμήχανος είχε κατασκευάσει τις  ήχο-παγίδες των Κρόνιων, οι οποίες αποδείχτηκαν καθοριστικές  και μετά την ολική καταστροφή της Αγχάρτα, όταν τον είχε ειδοποιήσει τρέχοντας στο Λίν με κίνδυνο της ζωής του, και είχε πολεμήσει στο πλάι του, βάζοντας το σώμα του ανάμεσα σε ‘κείνον και στα εχθρικά σπαθιά που τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά, αλλά είχε διαφύγει πριν του προσφέρουμε κάποια βοήθεια. 




Τότε νόμισε ότι είχε χαθεί, αφού όσο κι αν ψάξαμε με τον Ετεμορν, δεν τον βρήκαν πουθενά, αλλά τώρα τον έβλεπε ξανά, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πολεμιστές, και κάλεσε τον Γκονταν που είχε πάρει κι εκείνος μέρος στις μάχες και την καταδίωξη του Τρίτροκρον 
να του το επιβεβαιώσει.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...